lzoqtmnf

House Zochental / Liebel Architekten BDA

first_img Houses 2010 Photographs Architects: Liebel Architekten BDA Year Completion year of this architecture project 2010 CopyAbout this officeLiebel Architekten BDAOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAalenHousesGermanyPublished on March 23, 2013Cite: “House Zochental / Liebel Architekten BDA” 23 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopySave this picture!© Michael SchnellSituated in the middle of a town, and yet peacefully alone.On a slope, a steep escarpment on its southern side. Many clients’ estimation: “ Unthinkable to build on!” – led us, Liebel architects, to assess: “ What a perfect and beautiful challenge!”.Save this picture!© Michael SchnellWhat at first seemed so deterring to everyone, was seen, right from the very start, as a stroke of luck by the architects. The escarpment isolates the building’s south side, cutting it off completely from the outside world, while extensive glazing converges the living space with the garden.Save this picture!© Michael SchnellThe client requested a harmonious interconnection of living space and garden. Especially creating a synergy of kitchen and nature. A challenging topographic feature developed into a unique and personal living space and a fitting architecture: the split-level-house. This grand design of varying rooms on a half storey split level – thus creating an exciting mix of transparency,  a panoramic view and allowing a friendly look inside.  Large seating steps playfully join up the different areas in the house. The perfect invitation for guests to be and enjoy the cooking host’s company and feasts.  Save this picture!© Michael SchnellOf utmost importance is the light, caught through extensive glazing and the well-directed setting of windows, which allows a breathtaking experience of time of day, mirroring the ever-changing light’s seasonal moods in every room. All openings carefully placed to guaranty privacy but a sense of openness. The building’s north side is almost without any windows, thus making neighbouring buildings recede into a further distance. Each individual room is designed in a way that it’s exchangeable and flexible for all kinds of living situations. Children and parents are sleeping on the first floor. The lower ground floor provides a home for guests and work. There are bathrooms on lower ground floor and first floor and rooms are accessible from outside. So, for years to come, as the children grow, rooms can easily be swapped : with parents then moving to the lower ground floor and guest room and work space occupied upstairs.Save this picture!© Michael SchnellThe building’s L-shape shelters the terrace from the wind. All built-ins are custom-designed by the architect himself. Few, but purposely placed, materials enhance the charming character of the house. His creation: a home of high quality. In the middle of a garden, yet right within town.Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow lessMirador House Punta De Gallo / Rodrigo Santa MaríaSelected ProjectsHomeless World Cup Legacy Center / Architecture For HumanitySelected Projects Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/346277/house-zochental-liebel-architekten-bda Clipboard Germany Year:  “COPY” House Zochental / Liebel Architekten BDA photographs:  Michael SchnellPhotographs:  Michael Schnell+ 14 Share ArchDaily House Zochental / Liebel Architekten BDASave this projectSaveHouse Zochental / Liebel Architekten BDASave this picture!© Michael SchnellHouses•Aalen, Germany ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/346277/house-zochental-liebel-architekten-bda Clipboard Projects “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *