aynlkwhg

Allín Valley Town Hall / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetr…

first_img Projects Spain Houses Year:  Allín Valley Town Hall / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetra IriarteSave this projectSaveAllín Valley Town Hall / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetra IriarteSave this picture!© Berta BuzunarizHouses•Spain Save this picture!© Berta BuzunarizThe presence of the healthcenter also affects the design of the proposal, in terms of its location on theplot. The orientation of the health center is respected above all, so that thetown hall becomes part of the whole. The access to the town hall is marked bythe alignments of the health center, so that there is a frontal approach to thebuilding from the outside. Both buildings form a new place with clearly civiccharacteristics, regardless of the size of the project. And this new place, thisplot, serves not only as a basis for these buildings, but also as a new smallpublic area for the citizens. Architects: Ekain Jiménez Valencia, Patxi Lapetra Iriarte Area Area of this architecture project Similarly, the exterior is intended to be areflection of that fact, placing value on the representativeness of thebuilding, avoiding activities beyond the strictly necessary: the container isthought of as a small concrete box, whose striated texture gives the building acertain domestic character. The number of openings has been reduced to aminimum, leading to the opposition of wall/opening in each of the facades. 2010 2010 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/372110/allin-valley-town-hall-ekain-jimenez-valencia-patxi-lapetra-iriarte Clipboard Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessWood Summit Smaland ConferenceEventVideo: One World Trade Center Tops OutArticles Share + 23 Share CopyConstruction:Fco. Javier Vivar ToméClient:Ayuntamiento del Valle de AllínConstruction Company:Excavaciones Fermín Osés, SLBudget:282.119€Country:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Berta BuzunarizRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® CanalsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD23Residential ApplicationsULMA Architectural SolutionsPolymer Concrete Facade in Diagonal TowerText description provided by the architects. The project originates from a compact anddefined volume that brings together the entire program in two levels of 150square meters each. The main objective is to organize the program optimizingits functionality without design concessions that hinder the clarity of uses.The ground floor covers the most public uses of the program (administration andpublic service area, offices, multipurpose room and restrooms). On the firstfloor are the plenary hall and archive, as well as restrooms.center_img “COPY” Save this picture!© Berta BuzunarizIt is therefore a town hall thatarises from a strong and defined volume, but whose composition graduallyreduces rigidities without reaching an excessive domesticity, whose small sizehelps its reading, and where the dislocation of symmetry gives the buildingsome ambiguity which removes us from the idea of unique power. Save this picture!© Berta BuzunarizThe elements that define the interior space are exclusivelylimited to meet the requirements of functionality and comfort, avoiding anyunfortunate idiosyncratic actions, based on the “law of least effort”. “COPY” Save this picture!© Berta BuzunarizThus, what is a simple and abstract volume atfirst, becomes an inhabited object through the combination of openings and thestriated treatment. CopyAbout this officeEkain Jiménez ValenciaOfficeFollowPatxi Lapetra IriarteOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSpainPublished on May 14, 2013Cite: “Allín Valley Town Hall / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetra Iriarte” [Casa Consistorial del Valle de Allín / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetra Iriarte] 14 May 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ EffectPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceBricksEndicottBrick Facade at the Bruce Nesbitt African American Cultural CenterBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenRailing / BalustradesSolarluxBalcony Glazing – SL 60eUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexDoorsLinvisibileLinvisibile Products in Palazzo VolpiChairshorgenglarusUpholstered Chair – diva 5-154Wall / Ceiling LightsHE WilliamsLED Downlight – 4DR RoundMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Allín山谷市政厅 / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetra Iriarte是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Allín Valley Town Hall / Ekain Jiménez Valencia + Patxi Lapetra Iriarte On the main facade, thiscondition of “representative opening” acquires a certain entity: the publicaccess is combined with the balcony that represents local power in a singleopening, thereby focusing the idea of “public power” of this type of buildings.Also, the apparent symmetry of the balcony and the access is subtly dislocated,avoiding a centrality that would lead to excessively redundant readings. ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/372110/allin-valley-town-hall-ekain-jimenez-valencia-patxi-lapetra-iriarte Clipboard Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *