aynlkwhg

J Residence / DK-LAB

first_imgCopyHouses•Jakarta, Indonesia Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904077/j-residence-dk-lab Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904077/j-residence-dk-lab Clipboard “COPY” Area:  977 m² Year Completion year of this architecture project 2018 ArchDaily “COPY” Indonesia Year: center_img CopyAbout this officeDK-LABOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJakartaYakartaIndonesiaPublished on October 23, 2018Cite: “J Residence / DK-LAB” 22 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Architects: DK-LAB Area Area of this architecture project Save this picture!© Mario Wibowo+ 21Curated by Fernanda Castro Share Photographs Manufacturers: Alno, Eagon, LuxteelSave this picture!© Mario WibowoRecommended ProductsSkylightsKalwall®Skyroofs® – Specialty Skyroof® ApplicationsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. The residential site of central Jakarta is characterized as a series of narrow and deep rectangular shape. As the narrow side of the site is on the front road side, when the building is actually seated, only the short side of the elevation is exposed from the entrance road, which is likely to lead to a design emphasizing frontality of the residence. In fact, it is the typical scenery of the area that shows only series of narrow elevational compositions configured with fence and frontal surfaces of the house.Save this picture!© Mario WibowoWe have started from how we can reveal the stereoscopic aspects of the house. A part of the front elevation is taken out to set back and the second floor mass that are not parallel to the road are projected out and recognized as a volume. While this approach may seem new to the area, it is obvious that it made a difference to the streetscape around the site.Save this picture!© Mario WibowoIt was also one of the key interests from the beginning that the travel in the direction of the long side from the entrance can be a significant architectural experience in this kind of land. It was intended for occupants to walk around many corners and navigate multi-leveled spaces through the nature until they arrive at the final destination, the living and dining area.Save this picture!First floor planTriangular cut in the roof and an outdoor court garden inserted in the middle of the house also give variations to volumes laid out on the site, which eventually make indoor spaces animated.In order to locate the outdoor programs like pool and gardens as close as possible to the living space, they dig into the mass and create a tight relationship with spaces around them.Save this picture!© Mario Wibowo The pool is closely surrounded by the living room right next to it and the master bedroom cantilevered out directly above. They create intimacy and coziness by being connected visually and physically.Main living room integrated with dining and kitchen area is also enclosed by pool and the court garden which draws a lot of light deep into the house.  Second floor library is connected to living room by opening above.Save this picture!© Mario WibowoAs a result, a variety of complex residential programs are stacked up three-dimensionally in a narrow and deep site but still have rooms to breathe and to feel the openness. That’s the significant strategy of how to convert the unfavorable site condition to more reasonable one.  The main stair is sitting in the center and trying to make people walk as much as possible to experience space with nature everyday. On the third floor, the triangular roofs were used for high ceiling rooms such as an indoor driving range, a gym and a theater. The stunning view from the terrace and the gaze overlooking the gym from the street serve as the main role of the third floor as objects on top.Save this picture!© Mario WibowoProject gallerySee allShow lessThe Roof House / MILODAMALOSelected ProjectsUMI / CAPDSelected Projects Share J Residence / DK-LAB Photographs:  Mario Wibowo Manufacturers Brands with products used in this architecture project J Residence / DK-LABSave this projectSaveJ Residence / DK-LABlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *